Inspiration

digitale vaner

250 elever fra Skive gymnasium og HF rebooter deres digitale vaner de næste 5 uger

digitale vaner

Reboot modellen bliver nu en integreret del af de IT-værdier og indsatsområder, som Skive Gymnasium og HF har udarbejdet for deres elever.

Læs også: 890 elever fra Allerød Gymnasium får også nye digitale vaner

Thomas Pape har med et kick-off foredrag sendt alle 2.g og 2. HF-eleverne afsted mod nye bevidste digitale vaner de næste 5 uger. Vicerektor Lene Klemmesen Gade og psykologilærer og IT ansvarlig Jeanette M. Christensen står for afvikling af forløbet.

Eleverne hjælper ledelsen

Det hele afsluttes med en større workshop, hvor de unge selv er med til at lave de spilleregler der kan de bedste digitale vaner på gymnasiet. Samtidig udarbejdes der gode råd og anbefalinger til ledelsen fra eleverne.

Således bliver de fælles spilleregler udarbejdet i fælleskab og øger ejerskabet hos både ledelse, undervisere og elever.

digitale vaner
Afsluttende workshop om fremtidige digitale vaner og spilleregler. (Billede fra Århus Statsgymnasium).

Der kan opnås store resultater på kun 4-5 uger.

Forløb med Reboot modellen bl.a. på Aarhus Statsgymnasium viser at 39 % (før start 16,7 %) følte sig mere udhvilet efter brug af metoderne. 64 % flere elever sover 7-8 timer og 61 % færre sover kun 5-6 timer om natten. 25 % færre elever angiver at de indenfor den sidste uge, har brugt telefonen til at aflede deres tanker med.

digitale vaner

Reboot modellen inkluderer tests og målinger før, under og efter afvikling

Det har været vigtigt i udarbejdelsen af Reboot modellen, at indsatsen og metoderne løbende valideres. Derfor bliver eleverne testet før, under og efter forløbet med en online trivselstest og registrering af deres daglige mobilforbrug på hver enkelt telefon.

Reboot modellen er den lærervejledning, der er udviklet af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape og som beskrives i bogen Reboot dine digitale vaner.

Selve Reboot modellen er online lærervejledingen til alle ugerne. Lige til at printe og med minimal forberedelse for underviseren eller studievejlederen.

digitale vaner

Citat: Vi glæder os og er spændte på projektet. Alt materialet er jo så nemt at gå til at der ikke har været spørgsmål til dig. (Jeanette M. Christensen)

Læs mere om indholdet i Reboot modellen her

Skal I også arbejde med valide metoder til digitale vaner?

Kontakt Thomas Pape, hvis du ønsker at høre mere om oplæg, foredrag eller workshops om gode digitale vaner. Kontakt på thomas@spine.dk.

Du kan også læse om de forskellige oplæg og workshops her.

Vil du købe bogen ‘Reboot dine digitale vaner’, så køb den her